Juist door meer open te staan en te kijken naar wat mensen beweegt bereik je uiteindelijk een duurzamer resultaat.

Stefan, 34 jaar

We doen het te weinig, of op de verkeerde manier. Toch is het geven van een compliment een van de sterkste methoden om gedrag te veranderen.

Een goed compliment geven, is geen rocket science en toch wordt de plank vaak misgeslagen. We voelen ons kwetsbaar tijdens het geven van een compliment, zijn onzeker over hoe onze woorden op de ander overkomen of bijvoorbeeld bang om een verkeerde indruk te geven. Sommige mensen kiezen er daarom liever voor om niet te complimenteren. Hoewel de intentie natuurlijk goed is bedoeld, is het zonde om zo’n waardevolle kans te laten schieten, want het kan echt anders!

Als je (online) werkt binnen een team is complimenteren zeer essentieel, het werkt werkplezier verhogend en stress verlagend.

Graag geven wij jou inzichten hoe je met je team op een goede manier complimenten maakt, geeft en ontvangt. Wat de waarde is van een compliment en waar een krachtig compliment uit bestaat. Je gaat concreet aan de slag en krijgt tips hoe je dit implementeert in je (online) werkomgeving. Na duizenden mensen live en online te hebben mogen complimenteren weten wij als specialist in waardering wat de toegevoegde waarde van complimenten op de werkvloer is: onmisbaar voor een volledig erkend en hoog presterend gezien team.


Wat voor onderwerpen komen er aan bod?

  • De geheimen van een krachtig compliment
  • Ontvangen en geven van complimenten
  • Ontwikkeling van lef en moed om impact te mogen hebben bij een ander
  • Praktische tips, nieuwe inzichten en leuke eye-openers

Wat levert het op?

  • Een goed compliment werkt beter dan een bonus (McKinsey, 2011)
  • 60% koos voor een bonus als motivatie, terwijl 67% koos voor complimenten (McKinsey, 2011)
  • Om bepaald gedrag te stimuleren, is achteraf gedrag complimenteren maar liefst 80% effectiever dan bijvoorbeeld factoren die aan gedrag vooraf gaan te beïnvloeden of zelfs het gedrag zelf. (Rietdijk, 2009)

Neem contact met ons op    Deel deze pagina: