Ons handzame methodiek is inmiddels flink verspreid in Nederland. Wekelijks treffen onze trainers organisaties waarin we de kunst van het Zakelijk Flirten overbrengen.

Wat maakt deze methodiek zo handig? Het Flirtmodel biedt op een hele toegankelijke, overzichtelijke manier een inkijkje in jouw (vaak nog onbewuste) gedrag om contact te maken Het maakt je bewust van hoe jij in verbinding komt met een ander.

Wat deze methodiek zo’n geliefde tool maakt is dat het op een begrijpelijke manier de 6 fases van het verbinden met de ander uiteenzet. Het is een manier om al denkend, pratend en reflecterend de magie achter verbinding tastbaar te maken.

Zo kun je, midden in een haperend contact met een ander, begrijpen wat er misgaat en waarom die begeerde verbinding maar niet op gang komt.

Je leert definiëren welke fase je overslaat. En door inzicht in de volgorde van gedragingen en communicatie uit deze methodiek, kun je gemakkelijk de vergadering, onderhandeling, sollicitatie of gewoon het collegiaal gesprek weer terug op de weg brengen naar een succesvolle verbinding.

Verbinding, dat weten we, is de brug naar tevreden klanten, een plezierige werksfeer, trotse werknemers en een haalbare toekomstvisie.

 

Wat Zakelijk Verbinden absoluut niet is
Wat we veel doen op een dag, is het praten. Weliswaar steeds minder face-to-face en steeds meer digitaal in deze tijd, maar woorden blijven ons voertuig. Het over en weer zenden van woorden, zinnen en verhalen, daar bestaat onze (bewuste) communicatie met name uit. Echter is dit niet wat Succesvolle Verbinding is. Verbinden is een actie die je zet, tijdens het ervaren. Je zet hierbij je zintuigen volledig in, je maakt een beweging naar de ander toe.

Zakelijk Verbinden is dus bewegen
Ondertussen ben je er vast bekend mee dat het overgrote deel van onze communicatie non-verbaal is. Met onze uitstraling, toon, blik, afstemming, met een aanraking, een glimlach (en eigenlijk je hele lichaamshouding) communiceren we nagenoeg altijd en als toetje komen er nog wat woorden uit onze mond. Toch zijn we als mens geneigd op die woorden alle nadruk te leggen. In dit artikel geven we je beknopt drie tips over de drie stappen die je nooit mag vergeten tijdens succesvol met de ander verbinden.


 

 

Stap 1: Beweging naar binnen
Van waarde zijn in verbinding met de ander ben je maar op 1 manier: ‘Wanneer je in verbinding staat met jezelf, ontdek je jouw kracht, jouw zachtheid en jouw grenzen’. Enkel door eerst deze beweging te maken, creëer je waarde in de twee volgende bewegingen. Voor tips over deze beweging, stuur ons een mailtje en wij sturen je tips voor de Beweging naar Binnen naar je toe.

 

Stap 2: Zintuigen actief naar buiten. 
De tweede beweging is een niet zichtbare, tastbare beweging. En daarmee ook de meest ingewikkelde. Het is een beweging waarin jij jezelf stemt af op de ander, non-verbaal. Vragen die bij deze stap horen, zijn: waar is diegene met zijn/haar aandacht? Wat voelt hij/zij? En wat voor gevoel krijg jij bij de ander?  De 3 zintuigen voelen, kijken en luisteren zijn hierin je bondgenoten. Dit is de moeilijkste beweging, omdat het van ons vraagt dat we communicatiemiddelen gebruiken die minder gangbaar zijn. Al snel kletsen we over deze beweging heen, terwijl hij de basis is van een succesvolle verbinding. Een verbinding die niet alleen over jou gaat, of alleen over de ander, maar over jullie allebei, tegelijk.


Stap 3: Actie.
Deze beweging is zichtbaar in ons gedrag. Dit is onze communicatie. Dit is ons gedrag. Bijvoorbeeld. de houding die we aannemen, de toon die we aanslaan, hoe we ons kleden, de woorden die we kiezen, of we iemand aanraken of niet etcetera. De derde stap gaat ook over directe activiteiten naar de ander toe. Of we iemand geruststellen bijvoorbeeld, hoe we voor iemand zorgen of we iemand betrekken of uitsluiten, of en hoe we iemand helpen en ga zo maar door. Hierin zit natuurlijk ook dat wat we zeggen besloten, maar blijf je realiseren dat onze woorden minder dan 15% van onze communicatie behelzen.

Wat als één van de drie stappen mist?
Veel communicatie verloopt via 1 of hooguit 2 stappen. Je kan dan nog best zinnig communiceren, alleen ben je niet in verbinding met elkaar. Veelal zien wij dat met name de derde beweging actief is. We praten ons wezenloos met allerhande gedrag eromheen. En al merk je dat de focus tijdens zulk contact snel wegebt, van een afstand lijkt de communicatie best heel soepel. Echter zonder stap 1. ben jij niet werkelijk aanwezig in het contact en zonder stap 2. ontvang jij de ander niet in het contact. Er is dan geen sprake van verbinding.

Leren = Kunnen
Tijdens de trainingen van Flirt Company leren wij je te ontdekken welke stappen jij van nature inzet en in welke stap jouw uitdaging ligt. We leren je op je eigen unieke manier de bewegingen in te zetten, zodat je moeiteloos succesvol kunt verbinden. Resultaat is de magie van werkelijke verbinding, onder het ontspannen genot van jezelf zijn.

Meer hierover weten, neem contact met ons op!


Deel deze pagina: