Caja van der Poel
Storyteller

 

“In het stille duister van rij 3 aan het gangpad, in de zaal bij de schoolmusical “De tovenaar van Alkmaar” anno 1985, besloot ik om actrice te worden. Sinds het afronden van mijn opleiding tot actrice aan De Acteerstudio Den Haag (2001) en tot theatermaker aan De Amsterdamse Theater Academie (2006) geniet die beslissing de volle zon. En met mijn gezelschap Michael&Caja speel ik theatervoorstellingen over de hele wereld.

In december 2007 had ik weer zo’n ervaring, weer aan het gangpad, bij een
vertelling van ‘The Christmas Carol” door meesterverteller Ashley Ramsden. Ik
ontdekte dat ik mij, in de zaal, erop zat te verheugen om zelf verhalenverteller
te zijn. Spijkers met koppen en recht door zee later zat ik in Engeland op mijn eerste dag van de opleiding aan The International School of Storytelling.

Nog voor ik zelf doorhad dat ik weer terug in Nederland was werd duidelijk dat Verhalen, Flirten en Flirt Company bij elkaar horen en of ik met een workshop wilde maken. “JA!”

Flirten en verhalen vertellen tillen elkaar op, omdat beiden uitgaan van hetzelfde verbindende principe: een oprecht, aandachtig contact met de ander.

In mijn werk wil ik mensen daartoe inspireren. Dat ze zin krijgen om op die manier contact te maken, of het nu is met potentiële klanten of werkgevers, collega’s, geliefden of zelfs maar 50 seconden met een vreemde in de lift. Dat is levensvreugde!”

 


Deel deze pagina: