Ik wist niet hoeveel invloed ik zelf had op hoe andere mensen mij zien.

Samir, 26 jaar (Oud deelnemer, nu trainer van The Social Effect)

 

Tijdens en na onze trainingen kregen wij van deelnemers vaak reacties als ‘had ik dit maar eerder geweten’ of ‘als ik hier toch eens eerder bewust van was geweest!’.

Een logische kreet, want het is in de periode 12 t/m 20 jaar dat wij onze sociaal emotionele vaardigheden gaan (her)ontdekken en vorm geven. De puberteit is HET moment om te leren hoe je positief en succesvol contact met anderen legt. Contact maken, (vriendschap)relaties opbouwen, gevoelens uiten, assertiviteit en weerbaarheid, omgaan met groepsdruk, bij ‘jezelf blijven’; hierbij komen vele vaardigheden om de hoek kijken die we ons eigen moeten maken. Dit zijn vaardigheden die we niet altijd zo automatisch bezitten als we denken.

Daarom heeft de Flirt Company stichting de Wij-Fabriek in het leven geroepen. Vanuit deze stichting maken we jongeren met verschillende projecten bewust en bekwaam in hun sociaal-emotionele vaardigheden. Om jongeren meer kansen te bieden voor een succesvol en gelukkig volwassen leven.


 

The Social Effect

The Social Effect is een innovatief project dat jongeren uit twee werelden samenbrengt: de jongeren van de straat samen met de jongeren op de school.

Binnen het project inspireren en leren de jongeren van elkaar op het gebied van gedrag, houding, uitstraling en de manier waarop ze communiceren. Het toffe is dat beide groepen jongeren hierdoor bewust worden van eigen gedrag en effect daarvan op anderen. Beide groepen ervaren hoe het is om een keuzevrijheid in gedrag te hebben en hoe ze hiermee het contact met de wereld om hen heen kunnen beïnvloeden.

Meer info vind je op  thesocialeffect.nl.

 


 

De Flirtweken

‘De Flirtweken’ is een interactief workshopprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor jongeren van 14 tot 16 jaar van alle leerniveaus en speelt zich af bij hen op school.

Dit workshopprogramma staat in het teken van hoe we met elkaar omgaan; met als doel de bewustwording te vergroten dat ‘hoe jij jezelf in de wereld plaatst voor een groot deel bepaalt hoe jij door de wereld behandeld wordt’.

Meer info vind je op flirtweken.nl.


 

 


Neem contact met ons op


Deel deze pagina: