Juist door meer open te staan en te kijken naar wat mensen beweegt bereik je uiteindelijk een duurzamer resultaat.

Stefan, 34 jaar

We doen het te weinig, of op de verkeerde manier. Toch is het geven van een compliment een van de sterkste methoden om gedrag te veranderen.

Een goed compliment geven, is geen rocket science en toch wordt de plank vaak misgeslagen. We voelen ons kwetsbaar tijdens het geven van een compliment, zijn onzeker over hoe onze woorden op de ander overkomen of bijvoorbeeld bang om een verkeerde indruk te geven. Sommige mensen kiezen er daarom liever voor om niet te complimenteren. Hoewel de intentie natuurlijk goed is bedoeld, is het zonde om zo’n waardevolle kans te laten schieten, want het kan echt anders!

Een impactvol compliment zorgt ervoor dat de ander echt wordt geraakt, dat het hart wordt gevuld met positiviteit en er een grote oprechte glimlach ontstaat. Door zo’n compliment leg je een emotionele verbinding die de relatie tussen jou en de ander verstevigt.

Wij kennen het geheim… en delen het graag met jou! In een zeer effectieve en authentieke workshop leren wij jou de kneepjes van het mooiste en dankbaarste vak ter wereld: complimenteren. 


Wat voor onderwerpen komen er aan bod?

  • De geheimen van een impactvol compliment
  • Oefening en ervaring om verder te leren kijken dan het waarneembare gedrag van de ander
  • Ontwikkeling van lef en moed om impact te mogen hebben bij een ander
  • Praktische tips, nieuwe inzichten en leuke eye-openers

Wat levert het op?

  • Een goed compliment werkt beter dan een bonus (McKinsey, 2011)
  • 60% koos voor een bonus als motivatie, terwijl 67% koos voor complimenten (McKinsey, 2011)
  • Om bepaald gedrag te stimuleren, is achteraf gedrag complimenteren maar liefst 80% effectiever dan bijvoorbeeld factoren die aan gedrag vooraf gaan te beïnvloeden of zelfs het gedrag zelf. (Rietdijk, 2009)

Neem contact met ons opDeel deze pagina: