Ons handzame Flirtmodel is inmiddels flink verspreid in Nederland. Wekelijks treffen onze coaches organisaties waarin we de kunst van het Zakelijk Flirten overbrengen.

Wat maakt het Flirtmodel zo handig? Het Flirtmodel biedt op een hele toegankelijke, overzichtelijke manier een inkijkje in jouw (vaak nog onbewuste) flirtgedrag. Het maakt je bewust van hoe jij in verbinding komt met een ander.

Wat het Flirtmodel zo’n geliefde tool maakt is dat het op een begrijpelijke manier de 6 fases van het Flirten uiteenzet. Het is een manier om al denkend, pratend en reflecterend de magie achter verbinding tastbaar te maken.

Zo kun je, midden in een haperend contact met een ander, begrijpen wat er misgaat en waarom die begeerde verbinding maar niet op gang komt.

Je leert definiëren welke fase je overslaat. En door inzicht in de volgorde van gedragingen en communicatie uit het Model, kun je gemakkelijk de vergadering, onderhandeling, sollicitatie of gewoon het collegiaal gesprek weer terug op de weg brengen naar een succesvolle verbinding.

Verbinding, dat weten we, is de brug naar tevreden klanten, een plezierige werksfeer, trotse werknemers en een haalbare toekomstvisie.

 

Wat Flirten absoluut niet is
Wat we veel doen op een dag, is het praten. Weliswaar steeds minder face-to-face en steeds meer digitaal, maar woorden blijven ons voertuig. Het over en weer zenden van woorden, zinnen en verhalen, daar bestaat onze (bewuste) communicatie met name uit. Echter is dit niet wat Flirten is. Flirten en verbinden is een actie die je zet, tijdens het voelen. En voelen is altijd: een beweging in beweging.

Flirten is Bewegen!
Ondertussen ben je er vast bekend mee dat het overgrote deel van onze communicatie non-verbaal is. Met ons lichaam, onze uitstraling, toon, blik, afstemming, met een aanraking, een glimlach (en nog veel meer) communiceren we nagenoeg alles en als mosterd na de maaltijd komen er nog wat woorden uit onze mond. Toch zijn we als mens geneigd op die woorden alle nadruk te leggen. In dit artikel geven we je beknopt drie tips over de drie bewegingen die je nooit mag vergeten tijdens een succesvolle Flirt.


 

 

Beweging 1: Beweging naar Binnen!
Van waarde zijn in verbinding met de ander ben je maar op 1 manier: ‘Wanneer je in verbinding staat met jezelf, ontdek je jouw kracht, jouw zachtheid en jouw grenzen’. Enkel door eerst deze beweging te maken, creëer je waarde in de twee volgende bewegingen. Voor tips over deze beweging, stuur ons een mailtje en wij sturen je tips voor de Beweging naar Binnen naar je toe.

 

Beweging 2: Zintuigen actief naar buiten. 
De tweede beweging is een niet zichtbare, tastbare beweging. En daarmee ook de meest ingewikkelde. Het is een beweging waarin jij jezelf stemt af op de ander, non-verbaal. Vragen die bij deze beweging horen, zijn: waar is diegene met zijn/haar aandacht? Wat voelt hij/zij? En wat voor gevoel krijg jij bij diegene?  De 3 zintuigen aanvoelen, kijken en luisteren zijn hierin je bondgenoten. Dit is de moeilijkste beweging omdat het van ons vraagt dat we communicatoren gebruiken die minder gangbaar zijn. Al snel kletsen we over deze beweging heen terwijl hij de basis is van een succesvolle verbinding.Een verbinding die niet alleen over jou gaat, of alleen over de ander, maar over jullie allebei, tegelijk.


Beweging 3: Actie.
Deze beweging is zichtbaar in ons gedrag. Dit is onze communicatie. Dit is ons gedrag. Bijvoorbeeld. de houding die we aannemen, de toon die we aanslaan, hoe we ons kleden, de woorden die we kiezen, of we iemand aanraken of niet etcetera. De derde beweging gaat ook over directe activiteiten naar de ander toe. Of we iemand geruststellen bijvoorbeeld, hoe we voor iemand zorgen of we iemand betrekken of uitsluiten, of en hoe we iemand helpen en ga zo maar door. Hierin zit natuurlijk ook dat wat we zeggen besloten, maar blijf je realiseren dat onze woorden minder dan 15% van onze communicatie behelzen.

Wat als één van de drie bewegingen mist?
Veel communicatie verloopt via 1 of hooguit 2 bewegingen. Je kan dan nog best zinnig communiceren, alleen ben je niet in verbinding met elkaar. Veelal zien wij dat met name de derde beweging actief is. We praten ons wezenloos met allerhande gedrag eromheen. En al merk je dat de focus tijdens zulk contact snel wegebt, van een afstand lijkt de communicatie best heel soepel. Echter zonder beweging 1. ben jij niet werkelijk aanwezig in het contact en zonder beweging 2. ontvang jij de ander niet in het contact. Er is dan geen sprake van verbinding.

Leren = Kunnen
Tijdens de workshops van Flirt Company leren wij je te ontdekken welke van de drie bewegingen jij vanuit natuur inzet en in welke beweging jouw uitdaging ligt. We leren je op je eigen unieke manier de bewegingen in te zetten, zodat je moeiteloos succesvol kunt verbinden. Resultaat is de magie van werkelijke verbinding, onder het ontspannen genot van zuiver jezelf zijn.

Meer hierover weten, neem contact met ons op!


Deel deze pagina: